Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


nl:start

PA7ELF (NL)

Hallo,

  • Dit is mijn zendamateur Wiki WWW.PA7ELF.NL
  • Log je contact met mijn via QRZ.com
  • Desktop navigatie staat links, op mobiel 'sidebar' dropdown, je kunt submenu's openen door op een link met een driehoekje te klikken.
  • Mail me op bart@pa7elf.nl
  • 73's Bart Volgers

Mijn HAM station

Op dit moment ben ik op HF bezig met een zelfgebouwde uSDX met 5 Watt output, wat super leuk om mee te werken! (Met dank aan mijn broer PG0V voor al het soldeerwerk :-) De antenne is een 10 meter draad, gekoppeld aan een Yaesu FC-707 tuner.

Ik ben al geruime tijd gelicenseerd, maar was lange tijd QRX. Ik ben weer actief geworden, toen mijn broer Gerrit PG0V zijn licentie haalde. Samen hebben we veel plezier met het repareren van oude analoge sets, het bouwen van nieuwe moderne SDR spullen en het praten met elkaar op zoveel verschillende manieren als we kunnen bedenken, variërend van, VHF repeaters, 40 meter QRP en de VHF/UHF ISS repeater. 

Mijn tijdelijke HF opstelling op de werkbank op zolder, mijn 5 Watt uSDX in het midden, rechts mijn FC-707 tuner, links mijn oude Mac met mijn QRZ log, waarmee ik veel plezier heb met het maken van QSO's door heel Europa :-)

Mijn VHF / UHF rig's Kenwood TS-900 voor 2 meter en dubieuze Alinco een zogenaamde Bah-linco ;-) voor 2 meter en 70 centimeter reapeters. Vintage IC-202E in het midden. De FT-707 rechts is een werk in uitvoering, we zijn van plan om binnenkort een nieuwe FET HF PA te monteren. Linksonder, relaiskastje voor antenneschakeling, oude 20 amp analoge voeding en mijn oude HP2015 laserprinter. 

Mijn Ham geschiedenis

  • VHF-licentie sinds 15-12-1980 (Nederlandse C-licentie voor VHF en hoger) 
  • Ful licentie sinds 10-11-1986 (Nederlandse A licentie inclusief CW @12 wpm) 
  • Ik was een poos QRX en heb mijn licentie en HAM station in 2021 gereactiveerd 

Pagina's op deze wiki

Mijn QRZ.com logboek

nl/start.txt · Laatst gewijzigd: 2023/07/09 13:19 door bart

Donate Powered by PHP Valid HTML5 Valid CSS Driven by DokuWiki